Descriere produs:
O caracteristică deosebită a acestui vin, constă în faptul că, strugurii culeși sunt ordonați în cutii speciale, în zone bine aerisite, unde timp de 120 zile (până în luna ianuarie) are loc deshidratarea lor, pierzând aproximativ 30-40% din greutatea lor.
În continuare, boabele uscate sunt presate, iar sucul rezultat, este fermentat timp de o lună, la temperatură scăzută, maturizarea producându-se timp de 18 luni, în butoaie de stejar (70% în butoaie mari de stejar slavon și 30% în baricuri). Învechirea în sticle are loc 6 luni.
Vinul are o nuanță bogată rubinie, cu o aromă complexă dotată cu note de cireșe confiate, zmeură, dulceață de coacăze, vanilie, cacao și boabe de cafea prăjite, precum și un gust uscat, bine echilibrat, catifelat, caracterizat de un gust amărui de ciocolată-balsamică și persistență îndelungată.
Temperatura de servire:
16-18°C
Asocieri culinare:
Vinul se potrivește bine cu preparate mediteraniene, tocane, carne la grătar, vânată, delicatese din pește și brânzeturi tari.
CARACTERISTICI
Tipul: roșu/sec
An: 2019
Alcool: 15%
Volum: 0.75L
Recenzii
Nu există recenzii până acum.